Pyöräretkellä

IMG_6432

Asumme sveitsiläisellä mittapuulla mitattuna pienen kukkulan rinteessä, jonka korkein kohta on suunnilleen samalla korkeudella kuin esimerkiksi Rukan huippu. Pyöräileminen, ja varsinkin sen opettelu, kahden alle 4-vuotiaan kanssa näissä maisemissa ei ole ihan yksinkertaista. Vaihtoehtoja tosin kyllä löytyy. Nopein reitti tasaiselle on pitkä ja jyrkkä alamäki, joka päätyy vilkkaasti liikennöidyn tien reunaan. Kahden toistaiseksi puutteellisella jarrutuskyvyllä ja olemattomalla itsesuojeluvaistolla varustetun pojan kanssa tämä tuskin tulee kyseeseen vielä vähään aikaan. Samoin on jäänyt vielä kokeilematta sekin vaihtoehto, jossa kuljetaan kahdella hissillä autohallin kautta sen saman vilkkaasti liikennöidyn kadun reunaan, josta pääsee kyllä jonkun matkan päästä kääntymään joen vartta kulkevalle soratielle. Yhden lapsen kanssa tämä olisi jo kokeilemisen arvoinen mutta kahden lapsen kanssa taidan kuitenkin vielä odottaa, kunnes edes toinen katsoo suurimman osan ajasta siihen suuntaan, mihin pitäisi ajaa. Paikalliset lapset kyllä ilmeisesti oppivat pyöräilyn taidon jo kohdussa tai viimeistään ensimmäisten elinvuosiensa aikana, sillä he kaikki pyöräilevät kauniisti järjestyksessä jalkakäytävän reunassa ja suunnilleen kouluikäisinä jo muun perheen mukana autotien pyöräkaistalla.

IMG_6485

Vielä ainakin jonkun aikaa siis alamäkivaihtoehdot ovat poissuljettuja. Jäljellä on onneksi soratie kohti mäen lakea tai oikotie kolmella hissillä ja kaksia portaita pitkin, jolloin välttää alun jyrkimmän, pitkän nousun ja edessä on enää vain reilu sata metriä loivempaa nousua ennen kuin pääsee hieman tasaisemmalle hiekkatielle. Tämän jälkeen parin kilometrin reitti kiertää polveilevassa maastossa kukkulan päällä lehmien aitausten, peltojen ja metsäalueiden keskellä. Kauniilla säällä näkee Alppien huippuja, huonommalla säällä vähintään Sveitsin suurimpaan kaupunkiin vievän moottoritien autoineen. Toistaiseksi olemme turvallisuussyistä tyytyneet omalla mäellä siis näihin ylämäkivaihtoehtoihin. Ylämäkeen puskiessa kotiin vievä alamäki on tosin houkutellut kääntymään jo melko aikaisessa vaiheessa.

IMG_6474

IMG_6467

Autolla onneksi pääsee helposti ja turvallisesti tasaisempien reittien lähettyville. Torstaina tehtiin pyöräretki  lähellä olevassa kylässä, joka on mielestäni niin kaunis, että välillä ajelen ihan vaan huvikseni sen läpi vaikka se kiertääkin aika paljon normaalilta reitiltä.

IMG_6551

IMG_6553

IMG_6558

IMG_6561

IMG_6562

IMG_6570

IMG_6584

IMG_6588

 

 

4 vastausta artikkeliin “Pyöräretkellä

    1. Kiitos! Valloittavat mallit. 😊 Ja siis juuri näinhän se on, evästaolle oli kovasti tilausta jo ennen oikean pyörätien löytymistä. Joitakin satoja metrejä kuitenkin sinniteltiin eväsrasian kuva silmissä ennen taukoa. 😛

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s