Sataa, sataa ropisee


”… pili pili pom, kengännauhat kastuivat, pili pili pom, äidin varpaat vilustui, pili pili pom.”

Kolmevuotiaan versio Nalle Puhin sadelaulusta ilahduttaa sadepäivänä, joita on usein ja melko tasaisesti ympäri vuoden. Zürich onkin Euroopan sateisin suurkaupunki ja keskimäärin noin joka kolmas päivä sataa. Asumme ihan Zürichin naapurissa, joten pääsemme varmasti osallisiksi suureen osaan näistä sateista. Usein sadekuurot ja auringonpaiste vuorottelevat monta kertaa päivän aikana. Varsinkin näin alkusyksystä auringon paistaessa on todella lämmin ja sateessa lämpötila tuntuu tippuvan reilusti, joten ulos lähtiessä saa varautua melkoisella kerrospukeutumisarsenaalilla. Suomessa taas muistini mukaan sadepäivät ovat useimmiten tasaisen harmaita alusta loppuun. Onneksi tuo kohta kaksivuotias nauttii aina, kun kumisaappaita ja sateenvarjoa tarvitaan – sateen kestosta riippumatta. Sateenvarjo ei hänen käytössään juuri sateelta suojaa, mutta onhan se nyt ihan parasta viilettää sateenvarjo auki ympäri pihaa.

(Sveitsin säätilastoja voi tutkia tarkemmin MeteoSwissin sivuilla. Zürichin sijoittumisesta maailman sateisimpien paikkojen listalle voi puolestaan lukea The Telegraphista.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s