Kaura(puuro)rieska

Toisinaan puuroa jää syystä tai toisesta aamupalan jälkeen vielä kattilaan. Puuron lopuista saa onneksi tehtyä helpon ja herkullisen kaurarieskan. Tällä kertaa kokeilin korvata nesteenä yleensä käyttämäni maidon omenamehulla. Se toikin rieskaan kivasti makua. Taikinaan voisi varmasti lisätä omenasosettakin. Jauhoina käytän yleensä täysjyväspelttiä, ohraa ja vehnää – määriä mittaamatta tai suhdetta miettimättä. Taikinasta voi tehdä joko yhden isomman (toki jos puuroa jää paljon tai nestettä lisää enemmän, saa kaksikin pellillistä rieskaa) tai muutaman pienemmän kaurarieskan. Pienet rieskat on lastenkin helppo taputella pellille.

IMG_2373

Kaurarieska

  • kaurapuuroa
  • maitoa tai omenamehua
  • kananmuna
  • jauhoja (itse käytän mielelläni ainakin osan täysjyväjauhoja)
  • suolaa

Lisää kaurapuuroon kunnon loraus nestettä ja kananmuna. Sekoita joukkoon haluamiasi jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi. Lisää lopuksi hyppysellinen suolaa. Levitä pellille, ripottele jauhoja pintaan ja taputtele ohueksi rieskaksi tai useammaksi pieneksi rieskaksi. Pistele pinta haarukalla. Paista 250 °C:ssa kunnes pintaan tulee ruskeita laikkuja (noin 15–20 minuuttia).

IMG_6794IMG_6799

Rieska on mielestäni ehdottomasti parasta lämpimänä pelkän voin kanssa. Pellillinen kaurarieskaa hupeneekin parempiin suihin usein ennen kuin ehtii kunnolla edes jäähtyä.

IMG_6801

Yksi vastaus artikkeliiin “Kaura(puuro)rieska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s