2-vuotias

Viime viikonloppuna juhlittiin kaksi vuotta täyttävää kuopustamme. Hän oli toivonut juhliinsa sipsejä, suolatikkuja, pillimehua ja paketteja. Juhlista puhuttiin useaan otteeseen edeltävällä viikolla ja se innosti lapsen joka kerta hihkumaan: ”Hipii! Uhuu!” Onnellinen 2-vuotias sai juhliinsa kaiken toivomansa ja oli ikionnellinen myös jokaikisestä vieraasta ja onnittelijasta.

IMG_7230

Kaksivuotiaamme ehdotonta lempipuuhaa tällä hetkellä on lukeminen, niin kirjojen katselu kuin tarinoiden kuunteleminenkin. Suosikkikirjoja ovat muun muassa Richard Scarryn Mato Matalan omppukirja ja Mauri Kunnaksen Suuri urheilukirja, josta hän etsii joka kerta ralli- ja formula-aukeaman ja nimeää itsensä Formula 1 -auton kuljettajaksi. Suurin haave taitaakin olla päästä itse auton rattiin, sillä lähes joka kerta autolla lähdettäessä taapero on vakaasti siinä käsityksessä, että hän ajaa.

Versio 2

Automiehemme on myös erittäin innokas potkulautailija ja -pyöräilijä. Potkulaudalla suosittuja temppuja ovat jalan nostaminen korkealle ilmaan ja ”skeittaaminen” sivuttain vain yksi käsi kiinni ohjaustangossa. Potkupyörällä onnistuu tasapainoilu jo pitkiäkin matkoja jalat irti maasta. Vauhti on hurjaa välineestä riippumatta. Myös pallon potkiminen ja heitteleminen on yksi suosikkipuuhista. ”Koppa!” tarkoittaa koppia ja samalla sanalla pyydetään aikuista kopittelukaveriksi.

IMG_3892

”Koppa” tarkoittaa myös samaa kuin ”poppa”. Ehdotonta lempiruokaa onkin (tarpeeksi jäähtynyt) pasta kaikissa muodoissaan. Yleensä mitä simppelimpää, sitä parempi. Juomana maistuu vesi, maito tai piimä. Maito taitaa pikkuhiljaa olla syrjäyttämässä entisen ykkössuosikin, piimän. Suurta herkkua on ”ommo” eli omenamehu, jota saa aamupalalla. Muista herkuista maistuu lähes kaikki pikkulasten suosikit rusinoista välipalapatukoihin ja maissinaksuihin. Makeista leivonnaisista hän ei niin välitä, mutta suklaa kyllä kelpaa.

Isoveljen keksimiä lempinimiä pikkuveljelle ovat muun muassa Nono, Nonski, Nonsku ja Tonski, joista varsinkin ensimmäinen on yleisestikin käytössä. Hanttiseksikin veli häntä usein kutsuu pikkuveljen eläytyessä täysillä rooliinsa ilkeänä pormestarina. Monissa asioissa nuorimmalta löytyy jo omaa tahtoa mutta toisinaan hän tekee juuri niin kuin isoveli pyytää. Ja yleensä ne ovat juuri niitä Hanttisen hommia…

IMG_4441

Isoveljen mallia seuraten Ryhmä Hau onkin ehdoton lempiohjelma telkkarista ja Samppa suosikkipentu. Pehmo-Samppa on myös tällä hetkellä rakkain unilelu. Oman Eetu-koiran kanssa kivointa puolestaan on namien antaminen ja tassun pyytäminen. Muutenkin taaperomme pitää todella paljon eläimistä. Erityisesti hevoset ovat lemppareita ja ratsastamaan pitäisi päästä aina ponin nähdessä. Onneksi kotikulmilla on paljon lehmiä, joita pääsee ihailemaan talvea lukuun ottamatta päivittäin.

IMG_6534

Vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, niin kirjojen ja palapelien parissa hän jaksaa keskittyä jo pitkiäkin aikoja. Viime aikoina omaa tahtoa ja uhmaa on alkanut löytyä todenteolla. Kiukutuksen tai harmituksen sattuessa vanhemman syli on paras paikka rauhoittua, kunhan sinne ITSE haluaa. Rakas 2-vuotias Nonomme on asioihin suurella tunteella eläytyvä, ilmeikäs ja valloittavan ihana hassuttelija, joka oppii joka päivä jotain uutta.

IMG_7016

 

3 vastausta artikkeliin “2-vuotias

    1. Kiitos! Ja onnea sinne myös 3-vuotiaalle! Tuollainen Ryhmä Hau -kakku olisi ollut varmasti aivan huippu meidänkin juhlissa! Pojat olisivat olleet aivan täpinöissään. Taitaa olla aika universaaleja nämä pikkupoikien kiinnostuksen kohteet. 🙂

      Ihanaa lokakuuta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s