Pinaattikeitto

Suomessa asuessamme jäinen pinaattikeittomötikkä oli yksi harvoista eineksistä, joita ostin. Sveitsiläiset eivät ilmeisesti tunne tätä kaikkien lasten herkkuruokaa ja täällä asuessamme olen joutunut selvittämään, miten pinaattikeitto tehdään itse. Onneksi, sillä sehän on aivan älyttömän helppo ja nopea valmistaa!

Pinaattikeiton tekee melkeinpä nopeammin kuin kuorii ja sulattaa sen umpijäässä olevan mötikän. Vaikka pinaattikeittoa täältä ei löydykään, niin sveitsiläisten kauppojen pakastealtaista löytyy kyllä eräs mainio pinaattipakaste ja olenkin vaihtanut pinaattikeittoreseptistäni tavallisen pakastepinaatin rahmspinatiin eli ’kermapinaattiin’. Rahmspinatissa (ainakin käyttämässäni) on pinaatin lisäksi vettä, kermaa, maissitärkkelystä, suolaa ja mausteita. Se sopii loistavasti myös esimerkiksi pastakastikkeeksi feta-juuston kanssa. Pinaattikeiton voi toki tehdä myös tavallisesta pakastepinaatista ja halutessaan korvata osan maidosta kermalla.

Pinaattikeitto

120 g voita
½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvä(speltti)jauhoja
1,6 l (täys)maitoa
n. 500 g rahmspinatia (tai n. 300 g pakastepinaattia)
suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää

keitettyjä kananmunia

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ruskistamatta niitä. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen. Itse käytän puulastaa, jolla saa mielestäni parhaiten sekoitettua kunnolla pohjaa myöden. Lisää joukkoon rahmspinat tai pakastepinaatti (jäisenä tai sulatettuna). Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja lisää ripaukset valkopippuria ja jauhettua muskottipähkinää. Tarjoa keitetyistä kananmunista tehdyn murskan kanssa.

IMG_7608

Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee melko iso kattilallinen keittoa, mutta se on todettu juuri sopivaksi määräksi perheellemme. Keittoa syö kaksilapsinen perhe päiväruoalla ja sitä jää vielä äidille ja lapsille lounaaksi seuraavalle päivälle. Kunpa saisi vielä aikaiseksi leipoa karjalanpiirakoita pakastimeen, sillä ne sopivat täydellisesti pinaattikeiton kanssa.

(Olen muokannut  pinaattikeittoreseptini Hellapoliisin reseptistä, joka löytyy täältä.)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s