Halloween-juhlat

Järjestimme yhdessä kahden naapurissa asuvan suomalaisäidin kanssa perjantaina Halloween-juhlat lapsille. Juhlat pidettiin meillä, ja olin tehnyt poikien kanssa viikolla joitakin yksinkertaisia koristeita juhlia varten. Tai lähinnä minä pääsin askartelemaan pitkästä aikaa ja pojat liimailemaan silmiä. Kaikki vaikuttivat kuitenkin melko tyytyväisiltä tähän työnjakoon, ja silmien liimailu suoritettiin keskittyneesti ja asiaan selvästi paneutuen.

IMG_8835

IMG_8908

Olimme sopineet tarjoiluista muiden äitien kanssa nyyttäriperiaatteella ja ajatuksella, että tarjottavat olisivat välipalatyylistä syötävää eli muutakin kuin pelkkiä herkkuja. Kattaus oli ilmeisen onnistunut, sillä kaikki löysivät mieleistä syötävää ilman sokeriövereitä. Tarjolla oli ”kurpitsa”mandariineja, Hattivatti-maissinaksuja, kasvistikkuja, hämähäkkipitsoja, sydäncoctailtikkuja, suolakeksejä ja kummitusmarenkeja. Sokerisilmillä varustetut maissinaksut taisivat olla lasten lemppareita ja loppuivat ensimmäisenä.

IMG_8928

IMG_8901

Meidän pojilla on ollut kesästä lähtien Batman-villitys, joten rooliasun valinta lapsille oli helppoa. Batman ja Robin olisi ollut tosi suloinen parivaljakko, mutta turhan kinastelun välttämiseksi päädyin suosilla kahteen pikku Batmaniin. Esikoisen mielestä äidin piti sitten ehdottomasti olla kissanainen. Kummallakin pojalla oli valmiiksi Batman-T-paidat ja mustat housut, joten asuja varten piti tehdä vain viitat ja naamarit. Viitat leikkasin mustasta puuvillakankaasta ja huolittelin reunat vain siksakilla ja ompelin yläreunaan nauhan kiinnittämistä varten. Nopea ja helppo toteutus, mutta kelpasi hyvin tähän käyttötarkoitukseen. Naamarit leikkasin ensin mustasta softislevystä, mutta epäilin niiden hajoavan heti käytössä erityisesti kuminauhan kiinnityskohdasta, joten tein uudet versiot paksusta mustasta huovasta. Nämä ainakin ovat kestäneet käyttöä jo koko viikonlopun yli. Oma asu oli vieläkin helpompi toteuttaa: kireät mustat farkut ja tiukka, musta, pitkähihainen trikoopaita sekä naamari. Oman naamarini tein softiksesta, sillä arvelin sen olevan kuitenkin tarpeeksi kestävä aikuisen käyttöön.

IMG_8937

Juhliin saapui kahden pikku Batmanin lisäksi ihanat Anna ja Elsa sekä suloinen palomies. Myös äidit olivat pukeutuneet teeman mukaisesti. Syömisen ja vapaan leikin lisäksi pikku palomiehen äiti järjesti juhliin yhden ohjatun leikin ja halloween-arpajaiset lapsille. Yhteisessä leikissä laulettiin Mörkö se lähti piiriin -laulua ja haettiin vuorotellen jokainen hahmo mukaan piiriin laulamaan ja leikkimään. Tämän jälkeen oli arpajaiset, joissa jokainen arpa voitti halloween-henkisen palkinnon. Lapsilla tuntui olevan tosi mukavaa ja aikuisetkin nauttivat leppoisista iltapäiväjuhlista.

IMG_8930

IMG_8932

IMG_8934

IMG_8950

IMG_8951

IMG_8947

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s