Herkkuvoi

Moni sveitsinsuomalainen kaipaa Suomesta Oivariinia tai muita vastaavia voipohjaisia levitteitä, joissa on suolaa. Meillä ei ole tätä ongelmaa ollut, sillä olen jo vuosikausia (jo Suomessa asuessamme) tehnyt leivän päälle laitettavan levitteen itse. Tämä Paula Heinosen reseptillä tekemäni levite on nopea ja helppo tehdä. Ja mikä parasta, se on myös hyvää ja terveellistä. Levite on kerännyt kehuja meillä vierailleilta, ja eräs ystäväni taisi kutsua sitä herkkuvoiksi. Kulkekoon se siis sillä nimellä.

Herkkuvoi

100 g luomuvoita 
1 dl kylmäpuristettua luomuöljyä 
1 dl vettä 
suolaa

(valkosipulia tai yrttejä)

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Lisää öljy (itse käytän oliiviöljyä), vesi ja suola. Voit halutessasi lisätä levitteeseen myös valkosipulia tai yrttejä. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi vaahdoksi ja laita lasipurkissa jääkaappiin jähmettymään. Herkkuvoi säilyy jääkaapissa hyvin ja on helppo levittää leivälle. Huoneenlämmössä levite ei kuitenkaan viihdy kovin pitkään, vaan pehmenee helposti liikaa.

IMG_6903

Käydessämme kesällä Helsingissä ravintola Murussa syömässä, saimme leivän kanssa vaalealla balsamicolla maustettua voivaahtoa. Se oli mielettömän hyvää, ja tarkoituksenani olisikin joku kerta kokeilla maustaa oma herkkuvoi samoin. Voikohan herkusta tulla vielä herkumpaa?

Paula Heinosesta voit lukea lisää tästä Voi hyvin -lehden artikkelista, josta löytyy myös herkkuvoin (eli kotitekoisen levitteen) ohje.

Yksi vastaus artikkeliiin “Herkkuvoi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s