Maatilan eläimiä ihastelemassa

Kotimäkemme päällä on pieni maatila, jossa on kiva käydä lasten kanssa. Tilalla on eläimiä ja lisäksi pieni kauppa, joka toimii itsepalveluperiaatteella. Puoti on aina auki ja ostokset maksetaan seinässä olevaan lippaaseen. Tilapuodista voi ostaa muun muassa kananmunia, perunoita, omenoita, omenamehua, hunajaa ja kuivattuja omenarenkaita.  Navetan seinässä sijaitsevasta automaatista saa ostaa omaan pulloon tilan raakamaitoa. Maatilalle pääsee montaa eri reittiä, mutta oma suosikkireittini kulkee osittain puiden suojassa ja osittain mäen rinteessä, josta näkee suuren osan kaupunkia.

IMG_9163

IMG_9165

IMG_9200

IMG_9215

Maatilalla lehmien laitumen takana siintää kaupungin keskusta ja kaupunkia ympäröiviä mäkiä. Tilalla on lehmien lisäksi hevosia, vuohia, possu, kukko, kanoja ja pupuja. Ja paljon mielenkiintoisia koneita ja traktoreita. Eläimiä ja koneita ihastellessa kuluu vaikka kuinka paljon aikaa, ja jos sattuu olemaan frangi tai pari mukana, niin voi käydä ostamassa omenan välipalaksi. Ja vaikka rahat olisi tällä(kin) kertaa jäänyt kotiin, niin onneksi suloisten eläinten parissa harmitus pian unohtuu.

IMG_9285

IMG_9296

IMG_9270

IMG_9280

IMG_9303

IMG_9301

Kävelimme viime viikolla maatilalle päivälenkillämme, ja nuoremman lapsen nukkuessa rattaissa katselimme eläimiä vanhemmat lapsen kanssa. Varmasti tunti oli jo vierähtänyt pupuja ja vuohia ihastellessa, ja päätimme lähteä kotia kohti. Ehdimme kulkea parikymmentä metriä navetan pihasta poispäin, kun rattaiden kuomun alta kurkisti vielä aavistuksen unenpöpperöinen kaksivuotias. Viimeisetkin unen rippeet karisivat taaperon silmistä heti, kun hän tajusi missä ollaan. Ei tietenkään auttanut muu kuin kääntyä takaisin ja jatkaa eläinten (ja koneiden) ihailua.

IMG_9305

IMG_9311

IMG_9312

IMG_9314

IMG_9315

IMG_9306

Kotimatkalla vanhempi lapsista päätti kivuta rattaisiin peiton alle huilaamaan, mutta lähes puolentoista tunnin päikkärit ottaneella riitti energiaa kävelemiseen ja lehtikasoista nauttimiseen. Kotiinpäin onkin mukava kulkea, kun koko matka on oikeastaan alamäkeä.

IMG_9335

IMG_9336

IMG_9339

2 vastausta artikkeliin “Maatilan eläimiä ihastelemassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s