Joululahjatoiveita

Ei luulisi joululahjatoiveiden keksimisen olevan 2- ja 3,5-vuotiaalle näin hankalaa. Kaupoista mukaan haalitut lelukuvastot on pyörinyt pitkin lattioita jo vaikka kuinka kauan, ja useampaan otteeseen olen nostanut asian esille. Toistaiseksi olen saanut vastaukseksi lähinnä vastakysymyksen: ”Mitä sinä, äiti, haluaisit?” Yhtä vähissä ovat olleet äidinkin mielessä olevat konkreettiset toiveet ja aihe on sivuutettu nopeasti. Tänään kuitenkin tilanne oli ilmeisen otollinen ja vanhempi lapsista jopa innostui asiasta. Nuorempi totesi lelukuvastot ilmeisesti joko liian materialistiseksi hömpötykseksi tai muuten vaan tylsiksi, ja siirtyi valitsemaan kirjahyllystä järkevämpää luettavaa itselleen.

Tässä 3,5-vuotiaan joululahjatoiveet:

 • Monsterityömaa-auto (Ei aavistustakaan, mikä tämä on. Kuulemma iso ja musta.)
 • Ryhmä Hau -kuulokkeet
 • Joku hurjapäiden vaate (Tarkensi myöhemmin, että Spiderman-vaate.)
 • Spiderman-Duploja
 • Robokoiran lentokone ja robokoira
 • Liikennekartioita
 • Batman-vaate
 • Sampan paloauto (Ehdottoman tärkeää, että on tikkaat. Pikkuveli saa kuulemma sitten sen vanhan, missä ei ole tikkaita.)
 • Mikin rantatalo -duploja

 

Isoveljen listan valmistumisen aikana  pikkuveli oli selaillut puolet kirjahyllyn alimman hyllyn kirjoista läpi ja siirtyi nyt lattialla olevan kirjakasan keskeltä seuraamme. Tarkan mainoslehtisen selailun ja muutaman uudelleenharkinnan jälkeen hän päätyi seuraaviin toiveisiin:

 • Spidermanin moottoripyörä (Ehkä myös Spiderman? Hän ei kovin monisanaisesti toiveitaan ilmoittanut tai selittänyt, mutta ehkä joulupukki tietää.)
 • Jalkapallo (Pehmeä sisäversio. Ainakin äidin mielestä se näytti kuvassa ehdottomasti sellaiselta.)
 • Spiderman-dubloja
 • Salama Mc Queen -duploja

 

Toistaiseksi lasten toiveet vaikuttavat melko kohtuullisilta ja järkeviltä, täytyy olla tyytyväinen tähän tilanteeseen. Kaikkein eniten lapset kuitenkin tuntuvat toivovan joululta ja joululomalta lunta. Tällä hetkellä lunta kaivataan monta kertaa päivässä, ja esikoinen laskee öitä Suomen lomaan. (Ihan tarpeeksi pitkälle hän ei vielä osaa laskea, mutta ymmärtää kuitenkin jo, ettei ihan huomenna vielä olla lähdössä.) Ja tarkemmin ajateltuna se taitaa olla juuri Suomessa syntynyt esikoinen, joka sitä lunta kaipaa. Voi sitä riemua, kun tänään aamulla ulos lähtiessä satoi muutaman sekunnin ajan räntää. Sveitsissä syntynyt kuopus puolestaan katsoi hihallensa pudonnutta minikokoista kaurahiutaletta muistuttavaa räntäkikkaretta kauhistuneena ja aneli: ”Po! Po!” eli ”Pois! Pois!” Tuskin tästä kuitenkaan voi vetää vielä suurempia johtopäätöksiä syntymäpaikan ja lumisuhteen välillä, sillä todennäköisesti olisimme kaikki ihan yhtä onnellisia lumesta niin täällä Sveitsissä kuin joululomalla Suomessakin.

IMG_3367

IMG_5952

IMG_2230

IMG_1826

IMG_6360

IMG_6423

 

4 vastausta artikkeliin “Joululahjatoiveita

  1. Kiitos! 😍 Täällä on kyllä minunkin mielestäni todella kaunista ja mikäs sen parempaa, kun lasten ja koiran kanssa tulee joka tapauksessa ulkoiltua useamman kerran päivässä. Tai oikeastaan vielä kauniita maisemiakin kivempi puoli täällä on Suomen kesään verrattuna tosi paljon pidempi kausi, jolloin ulos riittää useimmiten pelkät kengät ja huppari. Nyt meillä kyllä taitaa olla jo melko samanlaiset kelit kuin sielläkin, ja eteinen on täyttynyt (kuraisista) ulkovaatteista, pipoista, rukkasista ja muista, ja jo ulos pääseminen on omanlaisensa ohjelmanumero. 🙈😅

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s