Maanantaiaamupäivänä

Kun nyt kerran aloitettiin muistelemaan menneitä, niin muistellaan sitten oikein urakalla. Blogin julkaisuluonnosten joukosta sattui löytymään marraskuun lopulta teksti kuvineen, joka on syystä tai toisesta jäänyt julkaisematta ja unohtunut arkiston kätköihin. (Mitähän kaikkea muuta olenkaan tässä viime kuukausien, tai no lasten tulon jälkeen, unohtanut? Toivottavasti en kovinkaan montaa hirmu tärkeää tai kalliiksi tulevaa asiaa. Ja eikös kuka tahansa nyt voi unohtaa muutamat Kelan hakemukset tai kutsut oman lapsensa syntymäpäiväjuhliin?) No, joka tapauksessa, tekstiä vastaava aamupäivä voisi olla periaatteessa milloin vain. Ikeasta vain haettaisiin ehkä glögin ja piparkakkujen sijasta irtokarkkeja, pakastepullia tai maustekurkkuviipaleita.

Marraskuisen maanantaiaamupäivämme ohjelmassa oli siis autoreissu Ikeaan ja eläinkauppaan. Viikonloppuisin tupaten täynnä oleva erilaisten kauppojen keskittymä sijaitsee meiltä noin vartin ajomatkan päässä moottoritien varrella ja näin arkisin siellä on mukavan rauhallista Ikeaa lukuun ottamatta, jossa tuntuu olevan aina paljon ihmisiä. Kahden pikku tyypin kanssa tällaiseen reissuun saa helposti kulumaan vähintään yhden aamupäivän, jolloin ei huvita lähteä puistoon leikkimään.

IMG_9602

IMG_9614

Eläinkaupasta piti käydä ostamassa ainostaan koirien hammastahnaa (Eetua ei ehkä olisi hammastahnan loppuminen niin kovasti kyllä haitannut), mutta eläimiä ihastellessa siellä kului ainakin reilu puoli tuntia. Puput, marsut ja linnut käytiin katsomassa ensin ja samalla hoidettiin liskojen terraarion kohdalla viime kerralla syntyneitä traumoja. Edellisellä käynnillä vanhempi lapsista pelästyi suunnattomasti liskoa, joka ensin häntä pelästyttyään luikahti ilmeisesti liian yllättäen puunrungon taakse piiloon. Tästä jäi pitkäksi aikaa pelko koko eläinkauppaa kohtaan, mutta tällä kerralla saatiin onneksi ihailla rauhallisesti terraariossaan köllöttelevää liskoa. Kaikkein eniten kiehtoivat kuitenkin isossa altaassa uivat kalat, joita pojat olisivat jaksaneet katsella vaikka kuinka kauan.

IMG_9624

Kala-altaalta mussukat sai kuitenkin lopulta suostuteltua helposti kohti lähistöllä sijaitsevaa Ikeaa. Ostin pojille ensin kioskista hot dogit ja sitten livahdettiin kassojen ohi sisälle kauppaan. Täällä ei meinaan muutamaa oikoreittiä lukuunottamatta oiota, vaan on kierrettävä melkein kaikki osastot joka kerroksesta ennen kassoille saapumista. Tällä kertaa en kuitenkaan jaksanut lähteä kiertämään koko tavarataloa, vaikka lapset kuulemma olisivatkin halunneet lastenosastolle leikkimään. Hodareiden turvin sain kuitenkin rauhassa katsella kassojen lähellä sijaitsevan jouluosaston tarjontaa ja ostaa pullokaupalla glögiä niin kotiin kuin poikien kerhon jouluaamuihinkin vietäväksi. Taisin myös luvata lapsille kauppareissun lopuksi pehmikset ihan vain siitä syystä, että saisin itsellenikin sellaisen.

IMG_9629
Vanhempi lapsista kuljetti koko reissun ajan mukanaan tuota kotipihasta löytynyttä lehteä.

IMG_9635

IMG_9636

Kauppareissun jälkeen kotiin saapuessa postilaatikossa odotti vielä kummallekin pojalle omat postit papalta Suomesta. Sukulaiset ovat viisaasti oppineet lähettämään omat kirjeet kummallekin, sillä kirjeen avaamisen jopa melkein voittaa se, että sen saa itse kantaa postilaatikolta kotiin ja jännittyneenä arvuutella, että mitähän siellä on.

IMG_9644

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s